torstai 3. maaliskuuta 2016

Phuketin matkapäiväkirja, päivä 13

Lauantaina alkoi ihan todella tuntua, että reissu on kääntymässä loppua kohti. Minulle tapahtuu aina sellainen ilmiö, että viimeisinä päivinä ikäänkuin lamaannun, en enää osaa suunnitella mitään tekemistä. Varovainen alitajuntani on kai sitä mieltä ettei enää kannata aloittaa mitään, kohta tämä loppuu ja kivat jutut jää kesken.

Aviomies lähti varhain aamulla golfaamaan kun taas minun ja poikasen aamu käynnistyi niin hitaasti, ettemme ehtineet minnekään ennen kuin aviomies oli jo palannut takaisin. Kun hän sitten tuli, lähdimme poolille paitsi poikanen kieltäytyi lähtemästä ja annoimme hänelle armoa tämän kerran.

Yleensä olemme yrittäneet tsempata teinin mukaan kaikkeen tekemiseen, mutta hänen oma preferenssinsä on maata sängyssä katselemassa padiltä videoita, joten sitäkin nautintoa hänelle lomalla suotakoon. Olen sitä mieltä, että loma on rentoutumista eikä suorittamista varten eikä ulkomaanmatkaakaan tarvitse ikäänkuin puristaa kuiviin pysymällä hereillä ja toimintavalmiudessa mahdollisimman paljon. Tiedättekö sen kun ihmiset aina perustelevat edullista kahden tähden hotellivalintaa sillä, että "eihän siellä ole tarkoitus hotellihuoneessa viettää aikaa"? Bullshit sanon minä. Meidän perhe viettää hotellihuoneessa aikaa vuorokaudesta ainakin kaksi kolmasosaa, ja asumisen laadukkuus on loma-aikana ihan yhtä merkittävä hyvinvointitekijä kuin se on arkenakin.

Lauantain päivälliskokemus oli taas ihan mahtava. Aviomies ei ole koskaan ollut huono löytämään hyviä ruokapaikkoja, mutta teki tällä lomalla kyllä ihan ravintolavainukoirauransa huippusuorituksen. Söimme koko loman aivan loistavan hyviä ruokia, ehkä keskimääräistä kalliimpia, myönnettäköön, mutta harva ravintola silti yltää Suomen normaaliin hintatasoon.

Tällä kertaa menimme Higheriin, joka on Bangla Roadilla, mutta nimensä mukaisesti "higher" eli hyvin korkealla. Sisään meidät saattoi piiitkiä rullaportaita pitkin näpsäkkä pimu, jota oli mukava meidän kaikkien katsella. Paikka oli tyyliltään jonkunlainen industrial/loft, yhdistelmä yökerhomaista lounge-sisustusta ja hieman retroa ruokapaikkaa. Hyvä DJ, muun muassa Stressed Out oli soittolistalla, joten ihan ziljardi pistettä tuli pelkästään siitä. Palvelusväkeä oli yllin kyllin. Ruokalista oli kansainvälinen, itse söin kurpitsatäytteisiä ravioleja pääruuaksi, alkuun otimme jaettavaksi sashimia. Nami nami.

Jos olet Patongilla, ja sinulla on sellainen tilanne, että haluat syödä ensin kevyehkön päivällisen ja sitten jatkaa iltaa, mutta ilta on vielä nuori, mene Higheriin. Se on juuri oikeanlainen alkuillan paikka. Tosin veikkaan, että mukavaa siellä on aamuyöstäkin, mutta varma en voi olla.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti